Samen Welzijn Noord Deurningen zeer verheugd met toezegging Oranjefonds

Geplaatst op 22-10-2018, 17:05
Samen Welzijn Noord Deurningen zeer verheugd met toezegging Oranjefonds
Samen Welzijn Noord Deurningen zeer verheugd met toezegging Oranjefonds

St. Samen Welzijn Noord Deurningen heeft in oktober 2017 een aanvraag voor het project “samen ouder” ingediend bij het Oranjefonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en wil dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Dat doen ze met geld, aandacht en advies.

Ons project bevat 2 thema’s, allereerst - Gezond leven, sport en bewegen dat bestaat uit de onderdelen jeu de boules, koersbal en ouderen gym en als tweede thema hebben we gekozen voor – mobiliteit, techniek en klussen. Deze bestaat uit gebruik van een duo-fiets ( incl. stalling) en een iPad cursus.

We hopen dat de ouderen zo lang mogelijk mee kunnen doen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat deze aanvraag de kwalitatieve leefbaarheid van de ouderen een stimulans zal geven en de sociale samenhang wordt vergroot.

We zijn dan ook zeer verheugd dat Het Oranje Fonds naast advies, ons ook een toezegging heeft gedaan van € 20.000,= om dit project vorm te geven en te realiseren.

St. Samen Welzijn ND zal de komende maanden gebruiken om bovenstaande plannen te realiseren. De nieuwe activiteiten zullen onder de aandacht worden gebracht in nieuwsbrieven, de site van Noord Deurningen en op social media.