Kinderen basisschool leren omgaan met landbouwverkeer

Geplaatst op 14-03-2017, 20:35
Kinderen basisschool leren omgaan met landbouwverkeer

Project: Trekkers Veilig Verkeer

Afgelopen vrijdag hebben kinderen van basisschool Willibrord deelgenomen aan het project Trekkers Veilig Verkeer dat zich richt op het vergroten van de verkeersveiligheid van de kinderen.
Het project werd georganiseerd door Stichting Trekkertrek Denekamp met medewerking van Werktuig&Bouwdienst Denekamp, Aannemersbedrijf Gerwers en met een bijdrage van het Coöperatiefonds Rabobank Twente Oost.

Tijdens deze middag hebben de kinderen van groep 4 tot en met 8 kennis gemaakt met verschillende landbouwvoertuigen. Ze hebben geleerd wat de gevaren zijn van deze grote machines en hoe ze hier veilig mee om kunnen gaan. Om hier een goed beeld van te krijgen is een programma opgezet waarbij de kinderen opdrachten hebben uitgevoerd bij de voertuigen die op het schoolplein en de parkeerplaats waren opgesteld.

Na de gezamenlijke uitleg in het klaslokaal konden kinderen, vanuit de stoel van de chauffeur, ervaren waar precies de dode hoeken zitten. Ook hebben zij zelf kunnen horen dat de machines veel lawaai maken waardoor de chauffeur niet zal horen dat jij van buitenaf naar hem roept. De dag werd afgesloten met een quiz waarbij de kennis die de kinderen deze dag hebben opgedaan op een leuke manier werd getest.

klik hier voor enkele foto's.