BBQ 2020 met Noaber battle quiz

Geplaatst op 09-06-2020, 23:56

Afgelopen zaterdag is Noord Deurningen (ND) in plaats van het jaarlijkse dorpsfeest, een zeer geslaagd alternatief aangeboden.

Het hele dorp heeft kunnen meedoen aan een barbeque-actie georganiseerd door de dorpsfeest commissie ND gevolgd door een avondvullend programma in de vorm van een Noaber-battle quiz georganiseerd door Jong ND. 

Nadat de bestelde bbq pakketten aan huis  waren rondgebracht kon men vanuit eigen tuin starten met de gezamenlijke activiteit op het moment dat normaal het dorpsfeest zou zijn. Kortom, heel ND heeft gebakt (BBaQt) waarbij het pakket van vlees tot en met groente, fruit en ijs geleverd is door plaatselijke ondernemers. 

Rond de klok van half 8 kon met de Noaber Battle worden gestart. Ook hiervoor is een pakket bestaande uit diverse vragen, compleet geserveerd met hapjes van bistro de Zoeke aan huis bezorgd. Voor beantwoording van de vragen kon internet niet gebruikt worden maar werd veelal een beroep gedaan op de kennis over het eigen dorp, zowel van vroeger als uit het heden. 

Gedurende de avond waren op gezette tijden via facebook geluidsfragmenten te horen waarvan men de titel en uitvoerende artiest mocht raden. Ook het rad van fortuin was live over het internet te volgen waarbij diverse prijzen waren te winnen, wederom allemaal geschonken door lokale ondernemers. 

Nadat diezelfde avond nog de quiz-antwoorden weer waren opgehaald zijn  zondag tegen 17uur de prijswinnaars bekend gemaakt. Aansluitend heeft Jong ND een gezellige tourtocht ronde door het dorp gemaakt waarbij de gewonnen prijzen van deze Noaber Battle bij de winnaars thuis zijn langsgebracht. 

Al met al kan teruggekeken worden op een weekend bestaande uit een enigszins bijzondere happening met een super geslaagde zaterdagavond. Iedereen bedankt voor de medewerking en de organisatie van de dorpsfeest commissie ND samen met Jong Noord Deurningen bedankt voor dit unieke initiatief.